Előadások

FLAMENCO EST, JÚNIUS 29., SZOMBAT, HANGISTÁLLÓ

INHOF KATALIN "LA KATI" ÉS NÖVENDÉKEI ELŐADÁSA, FLAMENCO GITÁR ÉS ÉNEK: MORENITO DE TRIANA


 

Előadásaimra invitállak! Október 13-án, két helyszínen is leszünk.

16.30-17.00 óra, Eötvös10, táncbemutató
19.00-21.00 óra, Hangistálló, ismeretterjesztés, táncbemutató és táncház

Részletek:

Családok Éve alkalomból szombaton kisfiammal táncolok, Morenito de Triana flamenco gitáros kíséretével! Szeretettel várunk Titeket nemcsak kedves zenész barátaimmal, hanem szeretett tanítványaimmal is! Mi 16.30-17.00-ig leszünk!

„TERÉZVÁROSI BÚCSÚ – CSALÁDI FESZTIVÁL A CSALÁDOK ÉVE JEGYÉBEN
2018. október 13., szombat

Budapest VI., Eötvös utca és Szófia utca https://goo.gl/maps/dykHcKW8wqT2

16.30-17.00 FLAMENCO TÁNCOK – KATALIN INHOF LA KATI ÉS KISFIA, BANK MÁRTON, VALAMINT MŰVÉSZBARÁTAIK

2018. a Családok Éve, ebből az alkalomból a Terézvárosi Búcsú programjában többségében olyan előadók kaptak helyet, akik között rokoni-családi kapcsolat van: testvéreket, házaspárokat, szülőket és gyerekeket láthatunk együtt a színpadon.

A RENDEZVÉNY DÍJTALAN!
Szervező: a Terézvárosi Önkormányzat megbízásából a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.”

*****************

Flamenco ismeretterjesztő előadás, táncbemutató, koncert, flamenco táncház és vacsora!
2018. Október 13., 19.00 óra
Helyszín: HANGISTÁLLÓ,
H-2063 Óbarok-Nagyegyháza, hrsz:4004/20, https://goo.gl/maps/HocQxgzZhqB2
Belépőjegy a helyszínen. 3.500 Ft www.hangistallo.hu

„Zene-tánc-vacsora-flamenco táncház, Inhof Katalin „La Kati” flamenco táncművésszel kisfiával, zenész barátaival, tanítványaival.

Mi a Flamenco? Megszeretnél tudni róla többet?

Gyere el egy ismeretterjesztő előadásra, ahol beszélni fogunk róla, koncert és táncelőadás formájában bemutatkozunk, és a táncházban együtt táncolhatunk élőzenés kíséretre!
Egy est, amely átfogó képet ad a flamencóról, nem csak előadás formájában. A hallottakat, látottakat az est végén ki is lehet próbálni.
 

Előadó és táncművész:
Inhof Katalin „La Kati”
Barátai:
Morenito de Triana- flamenco gitár és flameco ének
Nyári Gergely –cajón
Tanítványai és kisfia:
Bank Márton, Buzgó Ivett, Uhlár Karola, Féderer Krisztina, Csurgó Krisztina és Vági Marianna

Inhof Katalin „La Kati”, flamenco táncművész és oktató. Spanyolországot a második hazájának tekinti, mivel kétlaki életet él Magyarország és Spanyolország között. Oktatással már több mint 20 éve foglalkozik, számos hazai és nemzetközi versenyen első díjas koreográfiáival nemzetközileg is elismertek. Megalapítottam a La Kati Flamenco Tánciskolát, és a La Kati Compañia Flamenca nemzetközi művészekkel létrehozott együttest." Bővebb információ: www.lakatiflamenco.com

Az est első részben előadás lesz a flamencóról, zene és táncbemutató kíséretében. Olyan élményt fog nyújtani a nézőknek, mintha Spanyolországban egy tablao-ban lennének. Vacsora után a második rész pedig táncház lesz, ahol mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni, hogy milyen élő zenére megmozdulni, milyen, amikor a spanyolok buliznak. A táncház nem egy tánckurzus, ahol nehéz koreográfiát tanulunk, hanem az a cél, hogy jól érezzük magunkat, egy jó flamenco bulit csináljunk. Élő zenére táncolni ritkán van lehetőség, szerintem mindenképpen érdemes megragadni ezt a lehetőséget! Célközönség gyerekek és felnőttek egyaránt.

A flamencóról… 
Flamenco, amely közel kétszáz éves múltra tekint vissza, Spanyolország déli részéről, Andalúziából származik. Ebben a zene- és táncvilágban keveredtek össze a különböző népek kultúrái: a mór, a zsidó, a keresztény, az andalúz, az arab, az indiai és a cigány kultúrák. A Flamenco mára már a világon egyedülálló művészetté fejlődött, melynek van saját dialektusa, egyedülálló tradíciója és szabálya, s mely mégis napról napra változik. A flamenco egy szájhagyományon keresztül terjedő tradíció, csupán a zene lett sikeresen átírva szóló gitárra. 
A három alapvető eleme a Flamencónak az "El Cante" (ének), az "El Baile" (tánc,) és a "La Guitarra"(gitáros) szövetségéből kiindulva, a "cante" számos stílusa vagy formája alakult ki, amelyeket "palos"-nak neveznek. Mindegyiknek van saját neve, eltérő zenei karakterisztikus hangneme vagy "módusa", egyedi hangzatmenete és ritmikai képe, ez a "compas".A többség számára a flamencóról először egy szenvedélyes, tüzes táncosnő/férfi jut először az eszébe,
aki ritmusos kopogásával, hirtelen forgásaival, nagy kifejező erővel és mély érzelmekkel tölti meg a táncát. Ezt a hangulatot a végletes fájdalomról vagy épp örömről szóló dalokkal az énekes tölti meg, melyhez nélkülözhetetlenek a flamenco gitár húrjain felcsendülő vérpezsdítő akkordok. A legtöbb művész úgy nyilatkozik a flamencóról, hogy ez egy életstílus, egy eszköz megérteni és interpretálni a mindennapos létezést. Így élheti át az előadó a közönséggel kiváltságos alkalmakkor a „duende”-t, a varázslatot, a lélek pillanatát.”


    
 

SZERETETTEL VÁRUNK!

 

ALHAMBRA MESÉI

A FLAMENCO KULTÚRÁJA PROGRAM
ISMERETTERJESZTÉS, KONCERT ÉS MAGYARORSZÁGON EGYEDÜL ÁLLÓ FLAMENCO TÁNCHÁZ
.

jelentkezés
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBkbc4GdqueXrEJ4g0MYDLQNghHDCH...
 

Mi a Flamenco? Megszeretnél tudni róla többet?

Gyere el egy ismeretterjesztő előadásra, ahol beszélni fogunk róla, koncert és táncelőadás formájában bemutatkozunk, és a táncházban együtt táncolhatunk élőzenés kíséretre!

Helyszín: Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest, 1067, Eötvös utca 10.

Dátumok: 2017. május 18.

Április 20-ai előadásunk tartalmából:

Vendégem lesz a Granada nyelviskola vezetője Jahromi-Józsa Berti, akivel arról fogok beszélgetni mennyire fontos a nyelvtanulás mellett a kultúra megismerése.
Én is Spanyolországba a nyelvtanulás miatt költöztem ki először, és így találkoztam a flamencóval. Fordítva is nagyon fontosnak tartom. Ha valaki flamenco táncot tanul nagyon hasznos tud lenni a spanyolnyelv ismerete, mivel ahogy ti is tapasztaljátok, sok spanyol kifejezést használok az órán, de ha jön spanyol tanár, akkor is sokat segít. Többek között erről de saját élményeiről is fog mesélni nekünk Berti.
Az iskolába lépve nagyon spanyolos hangulat tárult elém, Sevillában éreztem magam. Erről készítettünk pár fériás hangulatú fotót is!
Fő témánk a Feria de Abril lesz, a tavaszi fesztivál, ennek a hangulatát szeretném demonstrálni díszlettel és zenével, sevillanas és rumbával tánccal és zenével készülünk!
Megkóstolhatod a Tinto de Verano (nyári vörös) titikus spanyol fröccsöt!

Recept:

Tinto de Verano recept:
1 dl vörösbor
1 dl szénsavas limonádé vagy Fanta
jég

Az eredeti változatást egy nálunk nem kapható márka La Casera üdítőital az alapja. Ez egy enyhén édes ízesítésű szóda. Már nálunk is kapható ízesített szénsavas ásványvíz. Ki lehet próbálni ezzel. De nagyon szeretik a spanyolok a narancsos és a citromos ízesítésű Fanta üdítőitallal keverni.
Elsőre lehet kicsit furán hangzik, de próbáljátok ki! Nagyon finom! Én nagyon szeretem félédes vörösborral narancsos fantával és sok jéggel!
Ha a vendégeiteknek megszeretnétek egy kicsit megbolondítani, akkor gyümölcsöket is (alma, narancs, málna, eper) is kockázhattok bele, de ha a vendégeket szeretnétek megbolondítani, akkor egy kis rummal is feldobhatjátok, citromkarikával díszítve! :-)
Egészségetekre! :-)

Jegyár: Bérlet: 6.000 Ft vagy 1500 Ft/alkalom. Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.
http://www.eotvos10.hu/eotvos10/index.php/programok/tanc/item/1879-la-ka...

La Kati Cuadro Flamenco együttes: Inhof Katalin „La Kati” (flamenco tánc), Balogh Guszti (flamenco ének), Alex Torres (flamenco gitár), Petz Bálint (gitár), Vajdovich Árpád (nagybőgő)

Együttesről bővebben itt!

Promóciós videó itt:

A Flamenco Kultúrája programsorozat tartalma ismeretterjesztés, koncert és Magyarországon egyedül álló flamenco táncház. Egy est, amely átfogó képet ad a flamencóról, nem csak előadás formájában, de a hallottakat, látottakat az est végén ki is lehet próbálni. Az est házigazdája a La Kati Cuadro Flamenco együttes Inhof Katalin „La Kati” flamenco táncművész szakmai irányításával működő formáció, melynek célja az autentikus flamenco tánc és zene megismertetése a hazai közönséggel. Inhof Katalin így nyilatkozik: húsz éve foglalkozom a flamenco tánccal és a mai napig azt tapasztalom, hogy az emberek, mind a tanítványaim, mind a közönségem, nagyon keveset tudnak a flamencóról. Régóta szeretnék egy olyan fórumot, ahol lehetőség van arra, hogy a flamenco produkció mellett több szó essen magáról a flamencóról. Az előadás három részből áll. Az első részben egy olyan vendéget hívok, akinek személyes élménye, tapasztalata van a flamencóról, a második rész egy 30-40 perces flamenco előadás lesz élő zenével és tánccal. Olyan élményt szeretnénk nyújtani a nézőknek, mintha Spanyolországban egy tablao-ban lennének. A harmadik rész pedig a táncház lesz, ahol mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni, hogy milyen élő zenére megmozdulni, milyen, amikor a spanyolok buliznak. A táncház nem egy tánckurzus, ahol nehéz koreográfiát tanulunk, hanem az a cél, hogy jól érezzük magunkat, egy jó flamenco bulit csináljunk. Élő zenére táncolni ritkán van lehetőség, szerintem mindenképpen érdemes megragadni ezt a lehetőséget! Az áprilisi előadás, együttesünk egyedisége az autentikus flamenco és a magyarországi autentikus cigányzene jegyeit őrzi, felvonultatva a flamenco különböző stílusait, tiszteletben tartva e két kultúra hagyományait ízlésesen ötvözve, létrehoz valami újat. Egyszerre tartalmaz flamenco tánc, táncszínház és koncert elemeket. A látványelemként használt flamenco ruha, különlegessé teszi a színpadképet. Nemcsak a szemet gyönyörködtető, de a zenei élményt nyújt az együttes magas színvonalú professzionális zenészek és hangszerek összhatása. A zene és tánc párbeszéde, zenészekkel való látványban gazdag kiegészítéssel. A „duende” nem maradhat el, a flamencóra jellemező dinamikus, szenvedélyes, mély és egyben könnyed előadásmód. „A duende az élet, a szenvedély, a duende egy forró szél, amely elröpít: színek, hangok, illatok, érzelmek és tánc, tánc, tánc a Mindenséggel.”
/Federico García Lorca/

 

GYERE TÁNCOLJUNK EGYÜTT!

 

 

La Kati Baile Flamenco Tánciskola - 2015. Tanévzáró Bemutató

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015.június 21., 19 óra
Fonó Budai Zeneház (Budapest, XI., Sztregova u. 3.)

Belépés ingyenes!

Fellépők vendég művészek: Petz Bálint és Papírnyik Norbert flamenco gitáros

Műsor, az egész évben tanult koreográfiák, a kezdő, közép-haladó, haladó illetve a székesfehérvári csoport előadásában. Koreográfiák, az autentikus flamenco különböző műfajait mutatják be. Többek között tangos de Malága,  fandango, farruca, seguiriyas, bulerías.
Egyórás táncbemutatónk után, közös flamenco fiestára invitálunk titeket élőzenére!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


 

 

ALHAMBRA VARÁZSA

 
ALHAMBRA VARÁZSA
Flamenco és Orientális Táncszínház
 

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
Május 17., vasárnap, 19 óra

Az AL-ANDALUS TÁNCSZÍNHÁZ nyári nagy sikerű előadás folytatásaként ismét várjuk a mediterrán kultúra szerelmeseit egy
arab-spanyol mesébe, Granadába, a spanyol-mór városba, az elbűvölő Alhambra palotába, az Albaicín mór negyed szűk utcáiba és
bazárjaiban, egy igazi tablao-ba, ahol a flamencót táncolják. 

Mese és valóság, szenvedély és misztika, varázslat és a sors maga alakítja a történet szálait,
az orientális tánc és a flamenco hazai nagymestereivel.

                                    ********

BELÉPŐJEGY:  2.500 Ft elővételben, 3.500 Ft az előadás napján a helyszínen. Gyermekjegy: 7-14 éves korig 1.000 Ft
JEGYRENDELÉS: jegy.alandalus@gmail.com

www.facebook.com/alhamra.alandalus

                                   ********

KOREOGRÁFIA-RENDEZÉS: La Kati (Inhof Katalin) és Amira (Németh Krisztina)

NARRÁTOR SZÖVEG: Kiss Judit Ágnes

FOTÓS: Molnár Gábor

Spanyolok és mórok éltek együtt a középkori Granada városában, ahol a pompás Alhambra palotájának minden kövéhez
különös legenda és varázslat tapad. Az esti spanyol fiestákon megelevenednek a legendák a palota alatti rejtett termekről,
elbűvölt hercegnőkről, amulettekről, az arab asztrológus csodakertjéről. Összevegyül a spanyol kasztanyetták csattogása és
a gitár dala az arab lant bűvös dallamával, a narancsvirág és a jázmin illata; és a szökőkutak csobogása a holdvilág
csillogásával már maga a bűvölet - talán valóság, talán képzelet...

SZEREPOSZTÁS

Tánc

Mór varázslónő: Amira - orientális tánc

Estrella spanyol táncosnő: La Kati - flamenco tánc

Karim mór herceg: Effendi Dabkeh Társulat - Haddad Henrik - arab folklór tánc

Said mór herceg barátja és bazáros: Effendi Dabkeh Társulat - Dahhan Mohamed - arab folklór tánc

Mór hercegnők, árusok: Amira Art Company - Heizelmann Izabella, Kovács Zsófia es Rendes Viktória, Gyabronka Anna - orientális tánc

Spanyol arisztokrata hölgyek: La Kati Cuadro Flamenco - Kóródi Erika, Fejes Kata, Móritz Hajnalka - Flamenco tánc

Zene

Spanyol zenészek: Ismael Cortés- flamenco ének, Petz Bálint és Papírnyik Norbert- flamenco gitár

Karim herceg zenészei: Ölvedi Gábor,  Bordás Zoltán, Hosman Ádám-  ütős hangszerek

KÉPEK ITT A GALÉRIÁBAN

  

 

 

 

 

Flamenco és autentikus cigányzenei est a Fonóban.
Fonó Budai Zeneház,
november 22., szombat, 19:00 óra

19:00 - Flamenco tánctanítás. Táncot tanít: Inhof Katalin

20:00 - La Kati Cuadro Flamenco koncert

21:30 - Romengo koncert

23:00 - Cigány táncház

Jegyárak: 1500 Ft

Elővételben: 1000 Ft

Fonó Budai Zeneház
Sztregova u. 3., Budapest, Hungary, 1116

„... a duende erő, nem pedig cselekvés; harc, és nem gondolkodás. Egyszer egy öreg gitárművésztől ezt hallottam: "A duende nem a torokban van; a duende belülről jön föl, a talpból." Nem képességről van hát szó, hanem valóságos élő stílusról, egyszóval vérről; valami nagyon öreg kultúráról és pillanatnyi alkotásról. Ez a "titokzatos erő, amit mindenki érez, de egyetlen filozófus sem tud megmagyarázni", végső soron a föld szelleme.” (Federico Garcia Lorca: A "duende" - Játék és elmélet)

Októbertől havi egy estén Spanyolország és Magyarország találkozik a Fonóban a flamenco és a cigányzene bűvöletében. A két kultúra és zenei stílus közötti áthallások ismertek, az egymástól elszigetelt, távoli kultúrák rokonsága nyilvánvaló, „házasításuk” adja magát. A vendégek a koncertek előtt tánctanításon vehetnek részt, utána pedig szabad a táncház, a korábban tanultakat mindenki saját vérmérsékletének megfelelően hasznosíthatja és a gyakorlatban is kipróbálhatja, hogy a két kultúra mennyire áll közel vagy távol egymástól. 19:00 - Flamenco tánctanítás. Táncot tanít: Inhof Katalin

20:00 - La Kati Cuadro Flamenco koncert Inhof Katalin „La Kati” flamenco táncművészetét Sevillában kamatoztatta, koreográfiáival és előadásaival sikeres eredményeket ért el Magyarországon és külföldön egyaránt több itthoni és nemzetközi díj nyertese. Az idén úgy határoztunk, hogy a pergő ritmusokat szélesebb közönséghez szeretnénk eljuttatni, hazai zenészek közreműködésével, ezért ajánljuk szíves figyelmébe produkciónkat.

Az előadás, autentikus flamenco jegyeit őrzi, felvonultatva a flamenco különböző stílusait (alegrías, tientos, bulerías, sevillanas, farruca) Egyszerre tartalmaz flamenco tánc, táncszínház és koncert elemeket.

A La Kati Cuadro Flamenco együttes Inhof Katalin „La Kati” flamenco táncművész szakmai irányításával működő formáció, melynek célja az autentikus flamenco tánc és zene megismertetése a hazai közönséggel.

A La Kati Cuadro Flamenco együttes további tagjai: Inhof Katalin „La Kati”- flamenco tánc Petz Bálint – flamenco gitár Papírnyik Norbert – flamenco gitár Szakál Tamás- hegedű Móritz Hajnalka – palmas, tánc Baklanova Szandra- palmas, tánc

További információ https://www.facebook.com/flamencotanc

21:30 - Romengo koncert

A Romengo Együttes úgy alakult meg, hogy Rostás Mazsi megkérte Lakatos Móni kezét. Ezzel meg is lett a zenekar magja, amelyhez kapcsolódott Lakatos Guszti, majd nemsokra "gádzsó" létére Kovács Misi, később pedig Balogh Tibi.

„Emellett nagyon örülünk, amikor olyan barátaink is fellépnek velünk vendégként, mint Dresch Misi, Szokolay Dongó Balázs, Bognár Andris és táncos barátaink. Szeretnénk, hogy Magyarországon minél többen leljék örömüket benne, és legyenek büszkék a magyarországi oláh-cigány kultúrára, amely hazánk zenei kincsének egy nagyon fontos darabja. Arra törekszünk, hogy muzsikánkkal méltók legyünk rá." A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagyrésze ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal érkezik a magyarországi színpadokra a zenekar, azok után, hogy 2006 óta Európa számos országában igyekezett Magyarország jóhírét vinni.

Legújabb, Nagyecsed című lemezük nyár elején a világzenei Top 20 között szerepelt! A Romengo zenekar tagjai: Lakatos Mónika: ének, vokál, Rostás Mihály Mazsi: ének, vokál, gitár, tambura Balogh Tibor: teknő, gitár, kanna, szájbőgő, cajon Rosonczy-Kovács Mihály: hegedű Lakatos János Guszti: kanna, szájbőgő, kanál.

23:00 - Cigány táncház

Jegyárak: 1500 Ft

Elővételben: 1000 Ft

Fonó Budai Zeneház

Sztregova u. 3., Budapest, Hungary, 1116

 

 

Videó felvételek

RECITAL FLAMENCO

RECITAL FLAMENCO

Jegyvásárlás:

JEGYVÁSÁRLÁS AZ INTERNETEN:
kezelési költség nélkül.
jegymester.hu

Spinoza Színház

JEGYPÉNZTÁR
Hétköznaponként: 14-18 óráig, előadások napján a műsor kezdetéig.
Hétvégén: előadás előtt egy órával.
Tel: 413-7488
E-mail: spinozahaz@spinozahaz.hu

SZÍNHÁZJEGY VÁSÁRLÁSÁRA AZ ALÁBBI UTALVÁNYOK HASZNÁLHATÓK FEL:
Accor Ticket Culture utalvány
Sodexo Kultúra és Ajándék utalvány

FLAMENCO SHOW SEVILLÁBÓL

A Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet társszervezésében

FLAMENCO SHOW SEVILLÁBÓL
LA KATI COMPAÑIA FLAMENCA

MILLENÁRIS TEÁTRUM
Budapest, II. Fény u. 20-22.
2012. október 27., 19.00 óra

Az előadás az autentikus flamenco jegyeit őrzi, s felvonultatja a flamenco különböző stílusait (alegrías, soleá, tangos stb.). Az előadás egyszerre tartalmaz flamenco tánc show, táncszínházi elemeket, amiről nem csak a remek és virtuóz szólótáncosok de gyönyörű hölgykoszorúból álló tánckar is gondoskodik. A minőségi zenei hangzást kiváló hazai zenészek egészítik ki.
A La Kati Compañia Flamenca tagjai neves spanyol művészek. Juanma Zurano sevillai flamenco táncművész az Eva Yerbabuena társulat fő táncosa volt, Inhof Katalin „La Kati” flamenco koreográfus és táncművész előadásaival sikeres eredményeket ért el Nemzetközi Táncfesztiválokon, Manuel Alejandro Montero flamenco gitárművész és Juan Fariña flamenco énekes számos nagydíjat nyert rangos Flamenco Fesztiválokon. A flamenco köztudottan Spanyolország déli részéről, Andalúziából származik. A legtöbb művész úgy nyilatkozik a flamencóról, hogy ez egy életstílus, egy eszköz megérinteni és interpretálni a mindennapos létezést. Így élheti át az előadó és a közönség a „duende-t”, varázslatot, a lélek pillanatát.

FELLÉPŐ MŰVÉSZEK:

JUAN MANUEL ZURANO
tánc
LA KATI
tánc
JUAN FARIÑA
ének
MANUEL A. MONTERO
gitár
GYULAI CSABA
ütőhangszerek
KALLAI NÓRA
cselló
NYÁRI GERGELY
cajón
LA KATI CUADRO FLAMENCO
tánckar

Jegyek kaphatók a Millenáris jegypénztárban és online: www.jegy.hu

Támogatók:
Spanyol Nagykövetség, Cervantes Intézet, La Plaza Étterem, Iberostar Hotel, Millenáris, Artemundo Kft., Mozdulatművészek Háza

Spanyol Nagykövetség   Cervantes Intézet   La Plaza Étterem   Mozdulatművészek Háza  

FLAMENCO SHOW SEVILLÁBÓL

FLAMENCO SHOW SEVILLÁBÓL
LA KATI COMPAÑIA FLAMENCA

Művészetek és Irodalom Háza, Pécs
2012. október 25., 19.00 óra

Az előadás az autentikus flamenco jegyeit őrzi, s felvonultatja a flamenco különböző stílusait (alegrías, soleá, tangos stb.).
A La Kati Compañia Flamenca tagjai neves spanyol művészek. Juanma Zurano sevillai flamenco táncművész az Eva Yerbabuena társulat fő táncosa volt, Inhof Katalin „La Kati” flamenco koreográfus és táncművész előadásaival sikeres eredményeket ért el Nemzetközi Táncfesztiválokon, Manuel Alejandro Montero flamenco gitárművész és Juan Fariña flamenco énekes számos nagydíjat nyert rangos Flamenco Fesztiválokon. A flamenco köztudottan Spanyolország déli részéről, Andalúziából származik. A legtöbb művész úgy nyilatkozik a flamencóról, hogy ez egy életstílus, egy eszköz megérinteni és interpretálni a mindennapos létezést. Így élheti át az előadó és a közönség a „duende-t”, varázslatot, a lélek pillanatát.

FELLÉPŐ MŰVÉSZEK:

JUAN MANUEL ZURANO
tánc
LA KATI
tánc
JUAN FARIÑA
ének
MANUEL A. MONTERO
gitár

Jegyek kaphatók: Pécsi Művészetek és Irodalom Háza, www.pmh.hu

Támogatók: Pécsi Flamenco Egyesület, Artemundo Kft